GOURMET/RACLETTE
Een raclettetoestel brengt de Alpen naar je woonkamer! Raclette is een nationaal Zwitsers gerecht dat vooral in de winter wordt gegeten. Het staat bekend als heel voedzaam en wordt gretig verorberd bij winterse temperaturen. Bij de traditionele bereidingswijze wordt een bol kaas doormidden gesneden en verwarmd. Zodra de kaas is gesmolten, wordt hij van de bol geschraapt.
Je kunt raclette op de traditionele Zwitserse manier bereiden, maar dat hoeft niet per se. Er zijn ook handige en gebruiksvriendelijke raclettetoestellen verkrijgbaar waarmee je raclette kunt klaarmaken. Het zijn dikwijls gourmettoestellen die voorzien zijn van pannetjes waarin schijfjes kaas passen. Op die manier combineer je het beste van twee werelden: een heerlijk stukje gesmolten kaas én een lekker stukje gegrild vlees. Bovendien kun je de kaas nog extra op smaak brengen met bijvoorbeeld groentjes. De kwaliteit van de raclette hangt af van de kaas en het raclettetoestel, maar ook de kwaliteit van de raclettepannetjes is van belang. Ze moeten zeer hittebestendig zijn en de grepen mogen niet te heet worden, liefst voorzien van een antiaanbaklaag en vaatwasmachinebestendig.
Als je bij Culina een raclette- of gourmettoestel en pannetjes koopt, zijn de houten spatels om de kaas uit de raclettepannetjes te scheppen altijd meegeleverd. Spring en Fritel bieden hierin pure kwaliteit en een tijdloze vormgeving.