MESSEN
Een goede messenset is onmisbaar in de keuken. Het snipperen van een ui, het schillen van een aardappel, het snijden van verse groenten, het fileren van vis... Voor uiteenlopende snijwerkzaamheden zijn er specifieke messen beschikbaar. Bij Culina vindt u naast een ruime waaier aan keuzemogelijkheden ook aanzetstalen, slijpers, wetstenen, messenblokken en mesbeschermers. Wij selecteerden voor u de betere messencollecties van onder andere Wüsthof, Güde, Global, Tojiro, Sabatier, Kai en Porsche Design.
Zonder twijfel zijn dit de beste kwaliteit van keukenmessen op de markt.
We geven u een overzicht van de grote verschillen tussen deze collecties:
Vrijwel alle Duitse messenproducenten zijn gevestigd in de stad Solingen. Vaak wordt Solingen als een merknaam gezien, maar dat is het zeker niet.
Duitse messen getuigen vrijwel altijd van een goede staalkwaliteit en een degelijke constructie. Wüsthof Dreizack is hiervan het beste voorbeeld, alsook Güde en Solicut. Deze laatste is bekend geworden met de First Class serie, die het onder de professionele koks erg goed doet.
Frankrijk is bekend van de Sabatiermessen. Net als Solingen is dit geen merknaam, maar in dit geval meer een soortnaam. Diamant Sabatier is het bekendste kwaliteitsmerk onder de Sabatiers.
In Japan worden de meest exclusieve messen gemaakt. Over het algemeen zijn deze dunner en van een hardere staalsoort dan Europese messen, waardoor ze anders geslepen moeten worden maar je krijgt er sublieme snij-eigenschappen voor terug.
Japanse messen mag je zeker niet aanzetten op een gewoon aanzetstaal. Een keramisch of gediamanteerd aanzetstaal mag wel gebruikt worden, maar de echte Japanner slijpt zijn messen op een keramische slijpsteen. Het merk Global is inmiddels razend populair met zijn vlijmscherpe, lichte messen die geheel van roestvast staal zijn gemaakt.
Ook een ruime collectie tafel- en steakmessen vindt u bij Culina. Laguiole maakt ambachtelijke steakmessen uit luxematerialen zoals hout, been en hoorn. Bij Victorinox bent u aan het juiste adres voor functionele, prijsbewuste tafel-, pizza- en steakmessen van uitstekende Zwitserse kwaliteit. Om gemakkelijk zeer dunne en regelmatige plakjes te snijden is er de mandoline. Een mandoline is een rechthoekig toestel met een vlijmscherp mes waar je de te snijden ingrediënten over schuift. Zo krijg je flinterdun gesneden plakjes met allemaal exact dezelfde dikte. Deze dikte is traploos instelbaar. De mandolines bij Culina hebben ook messen waarmee je staafjes, blokjes of juliennereepjes maakt. Onze mandolines hebben ook allemaal een duwknop die het werken met een mandoline gemakkelijk en veilig maakt. Wij bieden u verschillende modellen mandolines aan van De Buyer.